Call0722.525.087 Emailgeorgiana@tc-dil.ro Facebook

Informatia este putere!

Shepherd_and_SheepsSe spune ca informatia este putere. Tu ce parere ai?

Iti propun o scurta povestire care te poate indruma catre un raspuns corect si complet.

“Acum 70 de ani, intr-un sat uitat de lume, locuitorii se confruntau cu o problema: oile lor se imbolnaveau si mureau intr-un timp foarte scurt. Oamenii erau disperati, nu stiau ce sa faca pentru a stopa acest proces. In acea perioada un vraci a aflat ca intr-o anume padure gaseste o planta care ii era de folos pentru a aduce alinare semenilor din asezarea in care traia. In drumul lui a trecut prin acest sat si s-a oprit sa bea apa dintr-o fantana. Cat timp a poposit, a vazut o turma de oi trecand pe drum si a vazut ca acele oi aveau anumite miscari ale capului care indicau boala. O femeie care a venit sa ia apa de la fantana, i-a spus vraciului ce nenorocire s-a napustit asupra lor. Vraciul si-a dat imediat seama despre ce este vorba si stia¬†care era leacul. Cu toate acestea el si-a vazut de drum pentru ca avea o misiune urgenta de indeplinit.

In satul respectiv traia un tanar orfan, fara adapost care a fost nevoit sa se hraneasca cu plante si muschi din padure, caci nimeni nu impartea putinul pe care il avea. El a vazut ce se intampla cu oile si stia care este cauza. Intr-o zi s-a dus la semenii lui cu o poala plina de fructe mici si rosii si le-a spus acestora sa le fiarba si sa le dea oilor sa bea pentru ca asta le va face bine. Nimeni nu il credea, dar tanarul a insistat. A mers din poarta in poarta pana a ajuns la femeia care se intalnise cu vraciul la fantana. Aceasta s-a gandit ca daca vraciul ar fi avut vreo solutie, i-ar fi spus-o. Si cum nu avea nimic de pierdut, a facut cum a spus tanarul. In 2 zile oile ei si-au revenit. Vazand satenii una ca asta, l-au rugat pe tanar sa le dea si lor fructele miraculoase. Astfel tanarul nenorocit de soarta a devenit om de vaza in sat.”

 

Acum te intreb: cine a avut puterea? Vraciul care avea informatia, dar nu a facut nimic cu ea sau tanarul care de asemenea avea informatia, dar actionat concret si eficient?

One Comment

Add a Comment